Младата компания Blockstream Satellite обяви своите намерения да направи биткойн транзакциите достъпни за всички.

Стартъпът ще използва комуникационни спътници под наем, чрез които ще бъде транслирани информацията относно Bitcoin сделките. Спътниците ще осигуряват възможност за осъществяване на всякакви биткойн транзакции в целия свят в реално време, в идеалния случай, дори и без достъп до интернет.

Blockstream Satellite възнамерява чрез биткойн-спътниците да даде възможност за свободен достъп до мрежите за обмен на биткойните за реални стоки и услуги. Така например, трейдър от африканско село ще може да търгува при еднакви условия с жител на Ню Йорк. Това ще даде сериозна защита на средностатистическия притежател на биткойни от каквито и да е ограничения от страна на правителствата. Спътниците ще направят цифровата валута още по-независима и много по-малко податлива на манипулации.

Създателите на стартъпа вярват, че биткойнът наистина носи нова идеология и съвсем различно отношение към финансите. Ето защо, достъпът до тази криптовалута трябва да бъде удобен и глобален.

За включване към един от тези спътници са необходими компютър, спътникова чиния, приемник и SDR USB-ключ. След синхронизиране с някой от спътниците става възможно извършване на различни действия с блокчейна. Засега се предлага тестова версия на софтуер, която все още има нужда от интернет.

Оборудването не е скъпо: USB-ключът струва $20, приемникът – $12. Подходящи са всякакви спътникови чинии, които според Blockstream Satellite, по този начин ще бъдат използвани за нещо наистина полезно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари