Bitmain увеличи два пъти цената на АСИК-майнерите за Етериум

0
1305

Световният лидер по производство на ASIC-майнери Bitmain промени ценовата си политика по отношение на устройствата за майнинг на етериум. В частност, сега китайският гигант продава своите продукти за добив на Ethereum на цена от 1800 долара. Устройствата са с два пъти увеличени цени.

Още миналата седмица, Antminer E3, предназначен за добив на етериум, се предлагаше само за 800 долара. С какво е свързан този толкова сериозен скок в цените, от компанията не уточняват.

Заедно с това, в криптообществата вече намират обяснение относно това действие на китайския гигант за производство на оборудване за майнинг. По-рано витаеха устойчиви слухове за това, че екипът на Ethereum обмисля въвеждането на актуализация, която ще направи добива чрез АСИК-майнерите невъзможно. Онзи ден обаче, Руми Бутерин излезе с изявление, че тази информация не отговаря на действителността. Ръководителя на проекта подчертава, че разработката на подобна актуализация може да принуди компанията да преустанови действащите си проекти, което може да забави развитието на екосистемата етериум като цяло. Така, че този вариант към днешна дата не може да се разглежда.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари