BitTorrent, компанията зад мрежата за споделяне на торенти, бе закупена от фирмата за криптовалута Tron миналия август за 140 милиона долара. Сега виждаме следващата еволюция на тази сделка, която идва под формата на собствена криптовалута на BitTorrent. С нея потребителите могат да плащат за по-бързо сваляне, както и да я търгуват по обичайните канали.

Това е важна стъпка в комбинацията между Р2Р протоколите и блокчейн-базираната и децентрализирана криптовалута. Новата дигитална валута на BitTorrent е първата крачка във визията за децентрализиран интернет на основателя на Tron Джъстин Сън. В потребителите на BitTorrent той вижда ранните ентусиасти, които първи ще възприемат криптовалутата.

Валутата на BitTorrent е съвместима със собствената валута TRX на Tron. Тя ще бъде налична за потребители по цял свят и ще им позволява да печелят малки количества само като ползват платформата за споделяне. Ще я видим най-напред в клиента µTorrent Classic.

Основана през 2001 г., BitTorrent държи 22 процента от ъплоуд и 3 процента от даунлоуд трафика в интернет при над 100 милиона активни потребители от 138 държави.

Повече подробности се очакват на срещата niTROn Summit, която ще се проведе на 17 и 18 януари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари