BitTorrent подготвя нова услуга за синхронизация на данни

0
37

Компания BitTorrent – разработчик на приложения за пирингов обмен на данни – съобщи за създаването на ново решение за синхронизиране и архивиране на информация на различни компютри.

Приложението, наречено Sync, се различава от традиционните облачни услуги, при които (например, Dropbox или Google Drive) файловете се съхраняват на сървъри на компаниите, предоставящи услугата. В случая със Sync данните се прехвърлят на компютрите на потребителите, използващи протокола BitTorrent.

Потребителят може да определи къде да съхранява файловете си: на всички участващи компютри или на надеждни такива, притежаващи секретен ключ. Всеки участник в услугата BitTorrent Sync може да резервира на твърдия си диск определен обем дисково пространство за съхранение на чужди данни. Файловете се криптират с помощта на 256-битов протокол.

В момента BitTorrent Sync се намира в стадий на предварително тестване. Разработчиците обещават да представят клиенти за платформите Mac, Windows и Linux. В бъдеще се планира да се реализира поддръжката и на мобилни устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари