BitTorrent стартира BitTorrent News Channel с новини в реално време

0
38

Компанията създала световно известния клиент за споделяне на файлове BitTorrent официално съобщи в своя блог, че на 18-ти юли тази година стартира новинарската емисия BitTorrent News Network. Целевата аудитория на емисията са младите хора, които са израснали в епохата на интернет и предпочитат Глобалната мрежа пред телевизията.

 

За началото на предаваният е избрана точно тази дата, понеже на 18-ти юли започва Националния конгрес на републиканците и BitTorrent News ще отразява в реално време всички събития от този ден. В екипа на BitTorrent News Network участват телевизионни водещи, работили по-рано в Al Jazeera и Fox News, известни блогъри и аналитици. Форматът на самата емисия е такъв, че цялата аудитория от потребители може да участва в обсъждането на новините, при това в реално време. Освен политика, BitTorrent News Network ще има много други теми като например „Алтернативни видове спорт“.

Основата на новата услуга е протоколът BitTorrent, който масово се използва за децентрализиран обмен на файлове в P2P мрежите. BitTorrent News осигурява излъчването на видеосигнал в мрежите BitTorrent чрез технологията OTT (Over The Top).

Преимуществото на този е предимно съвсем ниската цена в сравнение с традиционната телевизия От друга страна BitTorrent News, за разлика от обикновената телевизия, няма нужда от специални изследвания на своята аудитория, понеже статистиката на най-гледаните предавания е включена в самия протокол.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари