26.7 C
София

BitTorrent Inc. може да промени името си

Най-четени

Когато в края на миналата седмица бе пусната поредната алфа версия на популярния BitTorrent клиент µTorrent, някои потребители обърнаха внимание върху факта, че в таба „За µTorrent“ (About) като разработчик на програмата вместо компанията BitTorrent Inc. е посочено името Gyre Inc. След това екипът реагира бързо и на мястото си отново се върна старото име. Разработчиците съобщиха, че това се е случило в резултат на допусната грешка, пише порталът TorrentFreak, който веднага се свързал с тях с въпроса дали не са продали тихомълком приложението на друга компания.

Очевидно обаче програмата не е продадена, а просто компанията BitTorrent Inc. е решила да смени името си. На този извод навежда фактът, че главният изпълнителен директор на BitTorrent Inc. Ерик Клинкер е включен и в списъка на служителите на компанията Gyre Inc., която е била регистрирана през януари тази година. При това адресът на регистрация на Gyre Inc. съвпада с адреса на офиса BitTorrent Inc. в Сан Франциско.

В допълнение, марката Gyre също е регистрирана на името на компанията BitTorrent Inc. След проучване от страна на сътрудниците на портала се оказало, че в онлайн магазина Zazzle се продават тениски и стикери с логото на µTorrent, в качеството на продавач на които е посочено името Gyrecorp. От всичко това TorrentFreak заключава, че BitTorrent ще направи ребрандиране. Ресурсът отбелязва, че това се е случвало с други марки в подобен предмет на дейност – така например, преди няколко години BitTorrent клиентът Azureus смени името си на Vuze.

Протоколът BitTorrent е създаден от Брам Коен, който започнал работата си по него през месец април 2001 година. Първите бета-тестери Коен привличал с безплатно порно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини