BitTorrent Live: нова P2P стрийм услуга за Apple TV, iOS, Android и Mac

1
0

BitTorrent анонсира ново многоканално телевизионно приложение, което работи на принципа на онлайн-услуга за поточна телевизия. С помощта на технологията BitTorrent Live всеки зрител не само получава цифров сигнал, но и го предава към другите. Компанията подчертава, че услугата има много по-висока производителност спрямо конкуренцията.

 

Принципът на работа на BitTorrent Live прилича на обмена на файлове от торент-тракерите: видеото не се излъчва чрез централен източник или посредник, а от един потребител към друг. Забавянето на информацията в този случай е съвсем малка, като е предвиден случая с малко зрители.

Основно преимущество на BitTorrent Live е ниската цена. Не е необходима скъпа инфраструктура и протоколът ще бъде полезен за неголеми частни предприятия и организации. Възможно е провеждането на видео конференции, транслиране на спортни предавания в реално време и още много други.

 

BitTirrent от години работи върху тази технология, а сега се появи информация, че новият протокол ще се използва най-напред в телевизионната приставка Apple TV. След това се очаква появата на клиенти за iOS, Android, Mac и Windows. Предвидено е излъчването на платени защитени канали заедно с безплатните.

Към днешен ден стрийм-услугите използват технологията HTTP Live Streaming, при която има проблеми със забавянето на видеото. BitTorrent Live решава тези проблеми.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "BitTorrent Live: нова P2P стрийм услуга за Apple TV, iOS, Android и Mac"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка