BitTorrent Sync 1.2: скорост до 90 мегабайта в локална мрежа и програмен интерфейс за вграждане в свои програми

0
38

Вчера бе представена новата версия BitTorrent Sync 1.2 на програмата за криптирано синхронизиране на файлове чрез торенти. Програмистите съобщават няколко интересни неща.

Популярността на BitTorrent Sync расте с бързи темпове, а това гарантира успешното развитие на този проект. Месченият брой на потребителите вече надвиши 1 милион души, а обемът на синхронизираните файлове възлиза на около 30 петабайта.

В новата версия е извършена оптимизация на протокола за синхронизация, като по този начин максималната скорост при работа в локална мрежа е повишена до 90 MB/s. Това означава, че 10 GB файл автоматично ще се синхронизира между компютрите в локалната мрежа за по-малко от две минути.

Вече свободно са достъпни библиотеките на приложно-програмния интерфейс (API), чрез които става възможно вграждането на синхронизацията чрез торенти в свои програми. За използването на Sync Developer API е необходима регистрация в сайта (bittorrent.com/intl/en/sync/developers), след което по електронната поща се изпраща ключ. След това вече програмният интерфейс на BitTorrent Sync може да бъдат добавян в други програми. Предлага се и добра документация.

Една от ключовите възможности на предложения API е указването на отделни папки или файлове за синхронизиране,  шифроването на информацията преди синхронизацията и други. Става възможно използването на BitTorrent Sync при нестандартни задачи, като изграждане на социална мрежа без централизиран сървър.

Програмата BitTorrent Sync 1.2 е налична за всички популярни операционни системи, включително и за iOS7.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за