Bitwage: онлайн-услуга за изплащане на работната заплата с биткоини

0
23

В уеб-пространството се появи още една специализирана услуга за работа с Bitcoin. Това е Bitwage, която предлага бързо и удобно разпределяне на работната заплата сред многочислената структура на предприятията. Ключов момент е именно многочислеността на работещите в компаниите хора.

За големите международни корпорации и компании преходът към биткоини, според създателите на Bitwage, определено създава удобства: разплащанията стават за няколко минути, вместо обикновено необходимите за тази цел 2-4 банкови дни. По този начин преводите са по-евтини и не е необходимо разкриването на банкова сметка с банкова карта, за да се получат парите.

При банков превод от една държава в друга, плащането обикновено минава през две банки, които вземат комисионни за услугата, а част от финансовите средства се губят при конвертирането от една валута в друга. Според организаторите на Bitwage, тяхната нова услуга е значително по-удобна от този бавен и скъп процес.

Bitwage обещават да създадат допълнителна функционалност, позволяваща пресмятане на заплати, премии и бонуси в реално време, за улесняване на разплащанията.

Много от големите компании в света преминаха към използване на биткоини. Това са около 60,000 фирми в целия свят, включително Dish Network, Expedia, Holiday Inn, Reeds Jewelers, Bing, The Chicago Sun-Times, Square, Overstock.com, The Sacramento Kings, TigerDirect.com и други. Според Bitwage 10% от тези 60,000 предприятия изплащат работните заплати във вид на биткоини и ръчно изготвят ведомостите, а сега могат да автоматизират този процес.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за