fbpx
-1.1 C
София

BlackBerry започва да наема нови служители

Най-четени

Канадският производител на смартфони BlackBerry завърши дългия и болезнен процес на преструктуриране. В момента компанията е готова отново да се върне към растеж. Това се съобщава в меморандум на главния изпълнителен директор на компанията Джон Чен, изпратен до служителите на BlackBerry.

В него Чен обещава, че съкращенията на персонал, продължили през последните три години, ще престанат. Нещо повече – BlackBerry ще започне да наема нови служители, предава агенция „Ройтерс“, чиито журналисти са успели да се запознаят с текста на меморандума.

Според Чен, към настоящия момент е планирано леко увеличение на персонала в подразделенията на компанията, занимаващи се с разработка на продукти, продажби и сервизно обслужване на клиенти.

В близкото минало, когато пазарът на смартфони тепърва прохождаше, BlackBerry заемаше господстващо положение на него. Но след появата на iPhone и многобройните устройства под управлението на Android канадският производител започна бързо да губи позициите си. За да се справи с финансовите трудности, през последните години BlackBerry трябваше да намали персонала си с около 60% – от около 17 500 служители през 2011 г. на 7 хиляди в момента. Изпълнителният директор на BlackBerry лично благодари на служителите, останали в компанията през целия процес на реформиране.

Чен, който е начело на BlackBerry през последните осем месеца, предприе поредица от мерки за стабилизиране на финансовата ситуация на компанията – бяха разпродадени редица активи, основно в града, в който е разположено седалището на BlackBerry – Ватерло в канадската провинция Онтарио и бяха сключени споразумения за партньорство, насочени към повишаване на ефективността на производството и доставките на компоненти.

Джон Чен, който е считан за опитен специалист по управление на кризи, не възнамерява да изтегля BlackBerry от пазара на смартфони, но ще фокусира дейността на компанията върху направленията, в които тя е най-силна – технологиите за управление на мобилни устройства и технологиите за сигурност.

Чен уверява служителите, че BlackBerry върви стабилно по пътя на възстановяването и обещава, че до края на текущата финансова година компанията ще излезе на печалба и паричните ѝ постъпления ще превишат плащанията.

Той съобщава също, че BlackBerry е готова за нови стратегически придобивания, които ще осигурят ръст на приходите. Информация за първото от тях се появи през миналата седмица – BlackBerry обяви придобиването на германския разработчик на технологии за защита срещу подслушване Secusmart GmbH. Очаква се сделката да повиши привлекателността на BlackBerry в очите на големите корпоративни клиенти и правителствени агенции, отдаващи първостепенно значение на въпросите, свързани със сигурността.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини