BlackBerry иска да реши бъдещето си преди ноември

0
22


BlackBerry
всячески ще опита да реши бъдещето си преди ноември месец. Това твърди престижното издание Wall Street Journal, според което технологичният гигант ще направи всичко възможно да си намери купувач в близките два месеца.

Цитирайки „източници, близки до компанията”, изданието информира, че канадската компания вече преговаря с няколко кандидати за закупуване на компанията. Според сведенията в BlackBerry са склонни дори да продадат фирмата на части ако се налага, а не директно на един купувач. Източниците допълват още, че технологичният гигант вече си е съставил списък с евентуални бъдещи купувачи и постепенно избира от тях кой да придобие правата на канадската компания.

Очаква се в битката да се включи дори Lenovo. Интересът към BlackBerry е сериозен и в Азия, а освен технологичните компании, интерес към канадската компания проявяват и финансовите фирми Canada Pension Plan Investment Board и Bain Capital. С оглед на така развилата се ситуация, от Wall Street Journal вярват, че е много вероятно компанията да се сдобие не с един, а с няколко собственици.

От BlackBerry отказаха коментар по темата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за