BlackBerry и Baidu обединяват сили за развитието на QNX и Apollo

0
58

BlackBerry съобщи, че са сключили споразумение с Baidu, с което операционната система на канадската компания QNX да бъде интегрирана в платформата за автономно шофиране на Baidu, Apollo. Blackberry вече имат сключени подобни договорености с Delphi, Visteon, Qualcomm и DENSO.

QNX, заедно с IoT платформата Radar са едни от ключовите продукти на Blackberry, които разчитат на тях за бъдещо финансово благополучие. Baidu, от своя страна заявиха, че QNX ще се превърне в основа на Apollo. Освен това, канадците планират интегрирането на още две технологии в Apollo: смартфон сиситемата CarLife и AI платформата DuerOS.

„BlackBerry QNX се установи като операционната система за сертифицирани с гаранция за сигурност продуктови системи. Ние целим да осигурим на производителите на автомобили ясна и бърза платформа за продукцията на напълно автономни автомобили, като безопасността и сигурността са топ приоритети за нас. Чрез интеграцията на QNX OS в платформата на Apollo, ние ще помогнем на производителите да преминат от чертожната дъска към производството. Заедно ще работим за комерсиална екосистема за автономно шофиране, интернет свързаност и интелигентни системи за управление на трафика“, обяви при анонса на споразумението Ли Женю от Baidu.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за