BlackBerry анонсира нова услуга на име Jarvis, която трябва да помага на автопроизводителите да тестват кода, който качват в колите си, за пробойни в сигурността.

Jarvis използва техника, наречена „статичен анализ“, за да открива бъгове в софтуера. Целта е те да бъдат идентифицирани преди да се окажат на разположение на хакерите, които чрез тях да застрашат колата и пътниците ѝ.

Подобна услуга е изключително важна имайки предвид, че колите днес стават все по-свързани и автономни. За да бъде безопасна, съвременната кола трябва да има безупречен софтуер, за да не позволи на хакерите да поемат контрол върху функциите ѝ.

Това е поредната стъпка в новата стратегия на BlackBerry да се разграничи от смартфон бизнеса. Канадците имат опит в автомобилния бизнес, след като през 2010 г. купиха QNX Software Systems. В резултат, Unix-овидната операционна система QNX започна да се използва в автомобилен софтуер, както и в умни домашни уреди.

Jarvis ще се предлага по модела software-as-a-service и ще се плаща според обема код, който клиентите искат да сканират.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари