BlackBerry (ориг. RIM), канадската компания, известна преди с емблематичните си високо защитени телефони, представи рамка и инструменти за обезпечаване на сигурността на автономни и свързани коли. В специален документ, излязъл по-рано тази седмица, компанията начертава четири главни тенденции, които се определят като рискови за бъдещите превозни средства: достъпа до тях, софтуерният контрол, автономното шофиране и променящото се състояние на софтуера. Според компанията е нужно да бъдат направени промени с цел минимизиране на рисковете в седем основни стълба: обезпечаване сигурността на продуктовата верига, използването на надеждни компоненти, осигуряването на изолиран и доверен канал за обмен на съобщенията, осъществяването на редовни проверки, създаването на мрежа за бърз отговор при възникване на инциденти, налагане на срок на жизнения цикъл на поддръжката и превръщането на идеите за безопасност и сигурност, като част от културата при създаването на този род автомобили.

Заедно с това, компанията анонсира и набор от услуги и инструменти, които целят да демонстрират визията на BlackBerry за свързаните автомобили и автономните коли. Те ще бъдат показани по време на CES в началото на следващата година.

„Използвайки своя опит в качеството ни на лидер в областта на киберсигурността и вградените автомобилни системи, BlackBerry създаде една препоръчителна рамка, за да защити колите от бъдещите киберзаплахи. Ако те бъдат спазвани, превозните средства ще бъдат не само защитени, но и защитени на ниво BlackBerry“, споделя Сандиип Ченакешу, президент на BlackBerry Technology Solutions.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари