BlackBerry ще защитава мобилните версии на Office 365

0
206

Microsoft обяви в началото на тази седмица, че са сключили сделка с BlackBerry за използването на защитния софтуер и инструменти, разработени от компанията за облачните предложения и офери за продуктивност на Microsoft. Целта е осигуряването на допълнителен слой защита към бизнесите от обичайната, която се предлага на обикновените потребители на софтуера им.

Въпросната инициатива, наречена BlackBerry Enterprise Bridge, ще е насочена към общите клиенти на двете компании, в което число влизат големи банки, юридически компании и кантори, правителствени агенции и здравни организации. Те ще могат да се възползват от защитени мобилни апликационни контейнери с името BlackBerry Dynamics. „Научихме, че напите общи клиенти се нуждаят от хиперсигурен начин за използването на мобилните приложения на Office 365“, сподели при анонса за старта на сътрудничеството Карл Вийзе, президент „Глобални продажби“ към BlackBerry. Канадската компания е известна с доставяните от тях мобилни телефони, славещи се със своята защитеност. Компанията обаче не успя да се включи в смартфон ерата и беше свидетел на залеза на мобилния си бизнес. Тя все пак успя да си стъпи на краката отново, след като преструктурира операциите с предлагането на бизнес софтуер с високо ниво на сигурност.

Настоящият анонс представлява продължение на сътрудничеството на двете компании в последните няколко години. През 2016, BlackBerry обявиха, че ще пренесе някои от услугите, които предлага в облака на Microsoft, Azure. Заедно с настоящия анонс, компанията обяви, че пълният набор от защитни услуги, които предлага с пакета си Secure се мести в Azure.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари