В САЩ цяла една индустрия се крепи на хората, очакващи апокалипсиса. Парцели земя зад граница, подземни бункери, оръжие, вертолети и консерви – всичко това стабилно се закупува.

Но въпросът за съхранение на парите в условията на тежки политически и климатични катаклизми за мнозина остава открит. Bloomberg изясни, че все повече американци отлагат за черни дни не злато, а криптовалута.

Докато по-рано сървайвърите трупаха злато в своите бункери и скрити сейфове, сега много от тях започнаха да прехвърлят средства в биткойни. Много американци, очакващи настъпването на сериозни катаклизми, възлагат големи надежди на биткойна. Според тях, тази криптовалута може да издържи и икономичен крах, и глобална пандемия, и климатични катастрофи и дори ядрена война.

Очакващите апокалипсиса американци разбират, че биткойнът се базира на децентрализирана блокчейн платформа, която не е подчинена нито на правителството, нито на централните банки. За мнозина в епоха на нестабилност, зависимостта от държавната банкова система е риск. Биткойнът позволява получаването на своите пари по всяко време и във всеки един момент. Стига да има електричество и интернет.

Но дори и при тотална липса на електрически ток, всички данни се запазват и с тях всички цифрови пари и спестявания. А експертите започнаха да отбелязват, че нарасналата популярност на биткойна започна да оказва влияние на ценността на златото.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
pedrobluewaterBitDamГостХ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bit
Bit

Това е статия pump & dump(Напомпи и продай)

Чакай без интернет да прехвърлиш btc – трябват ти 6 потвърждния на транзакция

Dam
Dam

Щото като няма интернет ще можеш свободно да прехвърляш обикновените валути или злато, нали?

Bit
Bit

а за тея 6 потвърждения при 11000 рhesha ти трябват много MW ток.

Чакай с китайско лаптопче да изчислиш 11000 рhesha след 1000г

Пенчо
Пенчо

нищо не се изчислява мойто момче, ползвай хартиени пари не ни бери грижа

ot_gore
ot_gore

статия за найвници, и за ловене на нови рибки.
За да помпят толкова реклама блумбъргите – значи работата със БЕТкойна не отива на добре.

Dam
Dam

Пише се „наИвници“ , с „и“, а не „й“. Освен това биткойна е в най-високата си точка в момента като това е всичко друго, но не и „не върви на добре“. Спокойно, балонът има още доста да се надува, за да достигне момент на пукане.

П.с. запетайка пред „и“ се слага в някои случаи, но не и в твоя. При положение, че пишеш по тема която е сложна, а си неграмотен, единственото което показваш е, че не трябва да го правиш. Т.е. не се изказвай по сложни теми, след като си толкова некомпетентен, че елементарен правопис да не можеш да изкараш.

ot_gore
ot_gore

още един неосъществен форумен учител по български и литературознание. темата била сложна?! селчо селчо, още един дървен философ-кандидат милионер, които е вкарал на мама и тати стотинките за закуски в койни, и чака да забогатява.

Dam
Dam

че си неграмотен е простено, ще отидеш на училище и ще се научиш. Обаче това да си природно ограничен няма как да бъде поправено. Скоро имаше интервю с едно момче на 12г което точно с „на мама и тати стотинките“ беше купило биткойни при цена 12 долара. След това продава, основава компания, която след това също продава за 300 биткойна. Сещаш ли се колко струват те днес? Ти виждал ли си толкова на снимка? Няма проблеми, говори си за „селчо, селчо“. Керванът си върви, а кучетата лаят. Намери себе си в тази поговорка! Олигофрен.

djagi
djagi

Пич, тези интервюта с печелилите съм ги виждал. Всеки ден по някаква телевизия някой е изтрил билетче с печелившите пирамиди… Ай сиктир…
С една дума, си пълен идиот. Някакво си момче, било продало биткоини. Аз на времето можех да закупя 10000 биткоина. И… какво? Скачайте от лодката и се радвайте на печалбите. Никога няма да видите такова друго тото.

Dam
Dam

Виж, турчин, когато успееш да ми обясниш как „си пълен идиот“ е една дума, тогава тръгни да се изказваш по каквито и да е други теми. Примера е в отговор на претенциите на олигофрена по-горе, за „парите на мама и тати“. Докато „ти навремето си могъл“ много хора напаро си купиха и сега се радват на инвестицията си, докато ти само храчиш под статии за неща които очевидно не разбираш.

pedro
pedro

Много харесвам аргумента „чувал съм как има много хора които…“, като удобно пропуска факта, че „многото“ всъщност са нищожна част от човечеството и най-вече „той дори не е един от тях“. Какъв човек си да се кефиш, как някаква дружинка опортюнисти са изкарали пари на гърба на другите с чисто финансови машинации.

Пазарно стопанство, свободна икономика
Пазарно стопанство, свободна икономика

Това не е рекламна статия, точно обратното, отваря очите на идиотите, че битком все пак не е реална валута. Все едно не можете да четете.

Dam
Dam

това което не се вижда от картинката ти е тренда след отчаянието. Иначе правилно си уцелил стадия. След намесата на Уолстрийт и фючърсните сделки определено ще има мощно надуване, което няма да свърши добре за мнозина. Но как ще се развият нещата след това никой не може да прецени и предскаже.

п.с. ако ми позволиш да те поправя, няма израз „друга алтернатива“. Алтернативата е „друга“ по подразбиране. Все едно да кажеш „най-оптимален“.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Дано да не им гръмнат реакторите и тецовете, че като спре тока ако ще и милион биткойна да имаш, една консерва боб няма да можеш да си купиш с тях 😀

Dam
Dam

Не се притеснявай, ако спре тока и реакторите ти също няма да можеш да си купиш боб или каквото и да е. В същност ти най-вероятно няма да си жив както и милиони други хора.

Misho
Misho

Много забавна статия 🙂

Име
Име

Да ви се изсера на рекламите мърши!

Azhen
Azhen

Абе ти малоумен ли си или на такъв се правиш ?

Светльо
Светльо

Тъпак, за адблокер не си ли чувал?

ГостХ
ГостХ

Xa aз пъĸ cи миcля, чe щe cи yмpe и мoнeтapнaтa cиcтeмa.Щe имaт знaчeниe caмo xpaнaтa и opъжиeтo.Koгaтo eдин aвтoмaт или eдин бидoн зeлe cтaнaт тoн злaтo, зa какво ти е това злато?

Bit
Bit

Хляба е царя.

bluewater
bluewater

Едно е да има човек някакви предположения за нещо съвсем друго е да е преживял някакви кризи. Биткойни без ток?!? Явно хората вярващи в тази утопия не са живели с режим на тока или откъснати без ток няколко дни. 3 дни без ток зимата предполагам са достатъчно време за размисъл. Знания и умения, уменията които са имали нашите прадядовци, това е начина за оцеляване. Реално оцеляване без ток, пари, магазини, аптеки, болници… . Американците се подготвят за края на света който познаваме. Но се подготвят така че да могат да изкарат/преживеят „n“-брой дни докато трае „краят на света“ и после… Виж още »