В САЩ цяла една индустрия се крепи на хората, очакващи апокалипсиса. Парцели земя зад граница, подземни бункери, оръжие, вертолети и консерви – всичко това стабилно се закупува.

Но въпросът за съхранение на парите в условията на тежки политически и климатични катаклизми за мнозина остава открит. Bloomberg изясни, че все повече американци отлагат за черни дни не злато, а криптовалута.

Докато по-рано сървайвърите трупаха злато в своите бункери и скрити сейфове, сега много от тях започнаха да прехвърлят средства в биткойни. Много американци, очакващи настъпването на сериозни катаклизми, възлагат големи надежди на биткойна. Според тях, тази криптовалута може да издържи и икономичен крах, и глобална пандемия, и климатични катастрофи и дори ядрена война.

Очакващите апокалипсиса американци разбират, че биткойнът се базира на децентрализирана блокчейн платформа, която не е подчинена нито на правителството, нито на централните банки. За мнозина в епоха на нестабилност, зависимостта от държавната банкова система е риск. Биткойнът позволява получаването на своите пари по всяко време и във всеки един момент. Стига да има електричество и интернет.

Но дори и при тотална липса на електрически ток, всички данни се запазват и с тях всички цифрови пари и спестявания. А експертите започнаха да отбелязват, че нарасналата популярност на биткойна започна да оказва влияние на ценността на златото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
22 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари