Bloomberg: пазарната капитализация на производителя на електромобили Rivian нарасна до $25 милиарда

0
1199

Американският производител на електромобили Rivian завърши поредния кръг от привличане на инвестиции, след което неговата пазарна цена достигна впечатляващото ниво от $25 милиарда.

Rivian продължава много активно да прилича финансови средства и се подготвя за анонса на своите първи електромобили. От 2019 година насам тази компания проведе четири кръга на финансиране: през месец февруари стартъпът привлече $700 милиона от Amazon и от други компании, през април получи допълнителни $500 милиона от Ford, през септември $350 милиона от Amazon, Ford и от други компании. През 2020 година Rivian получи още $2,5 милиарда от своите инвеститори, както и от инвестиционния фонд, T. Rowe Price, който е известен с това, че притежава акции на Tesla. Тоест, за две години Rivian успя да привлече общо 5 милиарда долара инвестиции.

Към днешен ден Rivian успя да представи електрическия пикап Rivian R1T и кросоувъра Rivian R1S, базирани на една и съща платформа. Те са оборудвани с четири електродвигателя, общата мощност на които може да бъде от 300 до 562 KW в зависимост от конфигурацията. И двата модела се предлагат в три варианта: Launch Edition, Adventure Package и Explore Package. Плановете на Rivian са да започне в САЩ продажбите на Rivian R1T през месец юни тази година и на Rivian R1S през август. За Европа и Китай компанията възнамерява да предложи по-компактни електрически автомобили.

3.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари