Преди месец Apple закупи Texture, който бе считан от експертите за „Netflix на периодичните издания“. Преди няколко часа Bloomberg съобщи, че технологичният гигант възнамерява да представи собствената платена абонаментна новинарска услуга Apple News.

Apple News ще дава възможност на всеки да се абонира за получаването на най-актуалните новини и електронни периодични издания – онлайн списания и вестници. Издателите и притежателите на интересно съдържание ще получават част от абонаментната сума. Apple ще взема 15% от доходите на Apple News, което всъщност не е много на фона на 30% от продажбите на приложения. Така че предложението изглежда привлекателно.

В момента специалистите на Texture работят съвместно с екипа на Apple News. Към момента на поглъщането, каталозите на Texture включваха около 200 от най-добрите световни списания на издателствата Conde Nast, Hearst, Meredith, News Corp и други, достъпът до които струваше $9,99 месечно.

Предполага се, че решението за създаването на онлайн услугата Apple News е взето на фона на успеха на Apple Music. Да си припомним, че музикалната услуга на Apple неотдавна достигна 40 милиона платени абонамента, предлагайки 40 милиона музикални композиции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари