Fuchsia OS

От две години в уеб пространството активно се обсъжда Fuchsia OS – тайната операционната система на Google, мини версията на която вече може да се пробва.

Bloomberg съобщи днес, че интернет гигантът съвсем скоро ще приключи разработването на новата Fuchsia OS и ще започне да я използва не като алтернатива на Android и Chrome OS, а като тяхната пълноценна замяна.

Bloomberg цитира източник на вътрешна информация, според който през следващите три години Google ще инсталира Fuchsia OS в смарт колонките с виртуален помощник. А след още две години изцяло ще се откаже от Android и ще започне използването само на новата операционната система.

Google отдавна се стреми да се прехвърли от Linux и Java към изцяло собствени разработки. Това ще даде възможност за създаването на напълно независима собствена универсална операционна система, която работи на всякакви компютърни устройства. Пълният контрол върху Fuchsia ще даде възможност на Google да се избави от главния недостатък на Android. Това е невъзможността за обновяване на всички устройства, работещи под нейното управление.

Fuchsia няма да остане без приложения и софтуер, понеже Google е предвидил директната поддръжка на Android приложенията.

Според Bloomberg, в момента разработването на Fuchsia OS е на ранен етап. Върху новата ОС работят около 100 водещи програмисти, ръководени от генералния директор на Google Сундар Пичай.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Радикален Капиталистbluewaterнякойklasslll Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

това няма да има успех! След 10 опита все още не мога да го произнеса.

Жеко
Жеко

за по-кратко го наричай просто fuck или фъч 🙂

някой
някой

„Фюжа“ се произнася името. Става, според мен. Android звучи по-добре, но карай напред

РАДИКАЛЕН КАПИТАЛИСТ
РАДИКАЛЕН КАПИТАЛИСТ

Без Линукс и Джава – това е много добре, социалистите, троловете и съветските комунисти пикаят газ в момента от яд. Бъдещето ще ви смачка, ние ще триуфмираме над вас!

lll
lll

Радикален капиталисте, аз използвам професионално линукс от години, не мога да дишам комунета и смятам съм спечелил повече от теб.

bluewater
bluewater

И кои сте тези „Ние“. И останалата част от тези „Ние“ които визираш знаят ли въобще за твоето съществуване?

Радикален Капиталист
Радикален Капиталист

Да, всеки работещ и мислещ човек вярващ в свободния пазар, демокрацията и отвореното общество.

klass
klass

дааа можеха да му сложат по човешко име