Fuchsia OS

От две години в уеб пространството активно се обсъжда Fuchsia OS – тайната операционната система на Google, мини версията на която вече може да се пробва.

Bloomberg съобщи днес, че интернет гигантът съвсем скоро ще приключи разработването на новата Fuchsia OS и ще започне да я използва не като алтернатива на Android и Chrome OS, а като тяхната пълноценна замяна.

Bloomberg цитира източник на вътрешна информация, според който през следващите три години Google ще инсталира Fuchsia OS в смарт колонките с виртуален помощник. А след още две години изцяло ще се откаже от Android и ще започне използването само на новата операционната система.

Google отдавна се стреми да се прехвърли от Linux и Java към изцяло собствени разработки. Това ще даде възможност за създаването на напълно независима собствена универсална операционна система, която работи на всякакви компютърни устройства. Пълният контрол върху Fuchsia ще даде възможност на Google да се избави от главния недостатък на Android. Това е невъзможността за обновяване на всички устройства, работещи под нейното управление.

Fuchsia няма да остане без приложения и софтуер, понеже Google е предвидил директната поддръжка на Android приложенията.

Според Bloomberg, в момента разработването на Fuchsia OS е на ранен етап. Върху новата ОС работят около 100 водещи програмисти, ръководени от генералния директор на Google Сундар Пичай.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари