Вече няма никакво съмнение, че роботизацията е неизбежна, при това в най-различни сфери. Бързото развитие на изкуствения интелект вече принуждава хората с определени професии да си търсят нова работа.

Поредното доказателство е Amazon, която отдавна използва роботи в своите складове. А сега Amazon започна да подменя мениджърите с шестцифрени заплати с ботове.

Bloomberg съобщи, че се използва специализиран софтуер, който може да върши работата на висшите мениджъри. Новите алгоритми без грешка се справят с многомилионните сделки с различните брандове. Софтуерът се справя със задачи като прогнозиране на търсенето, преговори, окончателно договаряне на цените и други подобни.

Без да дава конкретни примери, Bloomberg каза, че няколко топ-мениджъра са махнати. Те са или уволнени, или преместени в други отдели. „Amazon се убеди, че редица служители губят много време за работа, която може да бъде напълно автоматизирана„.

За преломен момент в това направление се счита средата на 2015 година, когато ботове започват да определят така наречената „Отстъпка на деня“. Контрагентите бяха много доволни от тези сделки, понеже по-лесно става регулирането на цените, поставянето на подходящите изображения и описанието на продаваните продукти.

Тук неволно си припомняме разходката на Безос с робота-куче на Boston Dynamics.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Даниел Десподовbluewater Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bluewater
bluewater

Имаше един лозунг преди много години, как найлоновите торбички ще спасят горите от изсичане!
Лобито на икономическия интерес винаги е по силно.
В опасните професии щяхме да за заменим хората с роботи. Но винаги търсим на хляба мекото.
Кое е по опасно: да си работник в склад или да копаеш сяра в Индонезия ?!?
По изгодно е да подмениш директора с 100 000 заплата отколкото работник които мъкне на главата си сяра срещу 7 цента.

Анонимен
Анонимен

Софтуерът Hands off the wheel се справя със задачи като прогнозиране на търсенето, преговори, окончателно договаряне на цените и други подобни.

Анонимен
Анонимен

Hands off the wheel – ПРОГНОЗИРАНЕ на търсенето