fbpx
-5.9 C
София

Bloomberg: Groupon отлага IPO-то си

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Groupon Inc., най-големият в света доставчик на услуги за групово пазаруване, отлага първичното си публично предлагане и отменя срещите си с инвеститори и борсови посредници, съобщи Bloomberg, позовавайки се на „трима души, запознати с материята”.

Groupon и банкерите му са планирали да започнат срещите си с инвеститори от началото на следващата седмица, са съобщили източниците на Bloomberg, „които са отказали да бъдат назовани, поради това, че плановете на компанията са частни”. Groupon все още би могъл да започне продажбите на акции на борсата преди края на годината.

Емисиите на акции са забавени поради опасенията на инвеститорите относно икономическия растеж, европейската дългова криза и понижаването кредитния рейтинг на САЩ, според Bloomberg. Откакто Groupon внесе документите си за първично публично предлагане през юни, индексът Standard & Poor’s 500 е спаднал с 11%.

Groupon също се нуждае от време за да отговори на въпросите на регулаторните органи, сред които възможно преразглеждане на спорни счетоводни методи, приложени в кандидатурата, са съобщили двама от източниците на Bloomberg.

Говорителят на Групон – Джули Мослър (Julie Mossler), е отказала коментар за Bloomberg.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини