Bluetooth технологията ще стане два пъти по-бърза през 2016 г.

0
40

Вездесъщата Bluetooth технология е важен елемент от съвременния технологичен живот и ако може да се вярва на прогнозите на групата, която се занимава с развитието на функционалността ѝ, 2016 г. се очертава като една много добра година.

Bluetooth SIG сподели своята пътна карта за 2016 г., от която личи, че през следващата година ще видим увеличение на скоростта на Bluetooth връзката със 100 процента спрямо сегашния стандарт. В същото време обаче няма да се увеличи разхода на енергия, така че животът на батериите няма да пострада.

Организацията си представя едно близко бъдеще, в което поредица от устройства ще бъдат свързани дигитално чрез Bluetooth така, че да създават мрежи, покриващи цели сгради и големи домове. Специално тази конкретна задача е поверена на Bluetooth Smart Mesh Working Group.

Bluetooth SIG ще работи и за разширяването на покритието на Bluetooth връзката, като разстоянието, на което то ще действа през 2016 г. трябва да се увеличи четирикратно.

Всичко това вещае множество подобрения и удобства за крайните потребители, докато за производителите ще отвори доста нови възможности за начина, по който Bluetooth връзката се използва в следващото поколение устройства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари