BMW обеща до 2025 година да представи акумулаторни батерии с твърд електролит

2
817

Германският автомобилен гигант BMW обяви своите намерения за създаването на нов тип акумулаторни батерии с твърд електролит, които ще се използват в електромобилите на концерна.

BMW заяви, че към края на това десетилетие изцяло ще бъде готова новата фирмена технология за производство на акумулаторни батерии с твърд електролит, подходящи за използване в серийно произвежданите електромобили. Първият демонстрационен електрически автомобил с акумулаторен блок, изграден от новите батерии, ще бъде представен най-късно до 2025 година. Редица специалисти са на мнение, че акумулаторните батерии с твърд електролит ще направят масовите електромобили по-евтини.

Новата технология на BMW повишава с 50% плътността на енергията в сравнение с днешните литиевойонни батерии. Това означава, че капацитетът на батериите с твърд електролит ще бъде един и половина пъти по-висок при същите размери на акумулаторния блок. По този начин е възможно да се увеличи пробега на електромобилите и те да станат по-привлекателни за далечни пътувания.

„Най-екологично чистият електромобил в света ще бъде този на BMW – от началото на производството до утилизацията след прекратяването на неговото използване. Ние разработваме акумулаторната батерия на бъдещето: тя ще бъде мощна и изключително удобна за вторична преработка. Всичко това ще бъде създадено в рамките на европейската логистика“ – сподели Франк Вебер (Frank Weber), един от топ-мениджърите на BMW.

Германският концерн допълва, че новата технология и новите проекти в тази област бързо ще намалят разходите за производството на електромобили до нивото на съвременните автомобили с ДВГ.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари