BMW подготвя електрически модели за 5-а и 7-а серия

1
339

BMW 5 и 7 Series от сегашното поколение ще имат електрически версии през следващите две години.

Информацията е на изданието Handelsblatt, което попадна на вътрешни данни. Според тази информация, електрическият вариант BMW 7 Series (G12) ще излезе на пазара през 2022 година, а BMW 5 Series – през 2023 година. Електромобилите ще се сглобяват едновременно със стандартните ДВГ автомобили, като и в двете серии ще има бензинови, дизелови и изцяло електрически автомобили.

Електрическата BMW 7 Series е модифицирана версия на 745e и предлага задно предаване плюс задвижване на четирите колела със стандартно и удължено купе. Това е хибрид – стандартният бензинов 3,0-литров двигател е допълнен с с мощен електромотор и съвместно генерират мощност от 394 конски сили при въртящ момент 600 nm. Използва се акумулаторен блок с капацитет 12,4 KWh. който без пускането на бензиновия двигател с вътрешно горене осигурява пробег от 50-58 километра. Възможна е съвместната работа на двата двигателя, при което средният разход на гориво е едва 2,1-2,6 литра на 100 километра.

Всичките нови електрифицирани BMW-та ще получат технологията eDrive от 5-то поколение и в зависимост от капацитета на акумулаторния блок ще могат да изминават до 700 километра без допълнително зареждане.

Електрическите версии на BMW 5 и 7 Series с съвсем обясними на фона на големите продажби на Tesla Model 3 и постоянно усъвършенствания електромобил Tesla Model S, които тотално променят автомобилния пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари