На автомобилното изложение в Пекин BMW представи изцяло електрическия кросоувър iX3.

Това е първият концептуален модел, базиран на X3. Но автомобилът ще се произвежда серийно и ще се сглобява в Китай от BMW Brilliance.

BMW iX3 е оборудван с форменото електрическо задвижване BMW eDrive от пето поколение. Характерна черта на това задвижване е, че електродвигателят, трансмисията и акумулаторните батерии са обособени в отделен корпус. Това опростява интеграцията на тази система в други модели.

Според обявените технически характеристики, BMW iX3 разполага с електромотор с 272 конски сили и акумулаторен блок с капацитет 70 KWh, осигуряващ пробег от 400 километра. Автомобилът поддържа новите зарядни станции с мощност 150 KW, което дава възможност той да бъде зареден само за половин час.

Визуално новият електромобил се различава от серийно произвеждания BMW X3 по по-аеродинамичното купе и фирмената решетка на радиатора, която всъщност при електромобилите не е необходима.

BMW възнамерява до 2025 година да представи на пазара 25 модела електромобили. Засега първият от тях е спортният хибрид i8 Roadster. След него трябва да излезе електрическият MINI, а след това въпросният iX3 и безпилотният iNext.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари