Автомобилната индустрия се развива контрастно и се разширява в разнообразни насоки. Бюджетните брандове предлагат все по-евтини коли, а големите компании радват по-богатите хора с все по-скъпи модели.

Можем да за замислим, дали е необходим по-добър автомобил от BMW 7-Series? Но баварците считат, че е настъпило времето за добавянето на още един сегмент. Новите автомобили 8-Series скоро ще започнат да излизат от конвейера. А в Женева дебютира прекрасния седан М8 Gran Coupe.

Мощният BMW M8 Gran Coupe ще се конкурира с Porsche Panamera и Mercedes-AMG GT 4-Door. Стандартните 8-Series ще излязат от конвейера в края на 2018 година. По време на кратката презентация, баварците не разкриха всички тайни на M8. Но някои неща станаха известни.

Купето и някои други елементи на този автомобил ще бъдат направени от карбон. Според експертите, М8 Gran Coupe се базира на платформата CLAR.

Според появилата се предварителна информация, модификацията М ще има 4,4-литров V8 двигател с двойно турбо. Реализирано е задвижването на всички колела. Използва се автоматична скоростна кутия, произведена от ZF. Мощността на „Осмицата“ е 600 конски сили.

Според новата доктрина на BMW, символът „М“ вече не означава Motorsport, а просто More – повече. А главният дизайнер Адриан ван Хойдонк каза, че именно „Осмицата“ Gran Coupe ще бъде флагманът на компанията.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ЕвреинАнтонАтанасЦар НавуходносорGalaxyNote8 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ае, ко станА с опазването на природата и с глобалното затопляне. Или пак само бедните, ще го изнесат на гърба си, докато богатите пилят гуми с 600 коня и 4 големи кюнеца на баварските катафалки?

Пенчо
Пенчо

Кой как се уреди

Антон
Антон

Всички сме на един кораб.

пропов
пропов

На една такава продадена ще се падат поне по десет продадени електрички i3. Те идват като компенсация. Кво искаш, всички само електрокарчета ли да караме!? На мен пък ми е ок от време на време да чуя някой голем осмак да ревне, подобрява ми кръвообръщението ама не ме задушава.

Цар Навуходносор
Цар Навуходносор

Не разбирам защо тази новина е в този сайт, в automedia.bg я гледах, в fakti.bg/avto я гледах, но тук май не си е на мястото, освен ако на нея не тръгва GTA V ?

Евреин
Евреин

Защото компютрите стават част от колите и защото трябва да ти припомни, че освен нереалния живот с безплатните забавления като играенето на кракнати игри, има и реален такъв, който не можеш да си го позволиш, защото си лузър.

Цар Навуходносор
Цар Навуходносор

Може ли без квалификации като не се познаваме? Злобеенето не води до нищо добро, излекувайте си омразата и животът ви ще се оправи. Компютри има в колите от много време, ама айде. Поздрави.

Евреин
Евреин

Провикнал се трол на улицата „КУРВО, МЪЛЧИ МА“ и се обърнала една и казала „ти на кого казваш курва бе“.

GalaxyNote8
GalaxyNote8

Goodbye Mercedes, Audi

Атанас
Атанас

У нас BMW-та се карат най-много от мургавите. Обзалагам се, че първите бройки в БГ ще са на някой Гинко, евроциганин и кмет.

Евреин
Евреин

Аз се обзалагам, че си лузър.