BNY Mellon, най-старата банка в Америка, ще съхранява и управлява Bitcoin – много важно събитие

21
1505

Банката на Ню Йорк Mellon, най-старата банка в Америка, обяви плановете си да съхранява, прехвърля и издава Биткойн и други криптовалути. Ще прави това в ролята си на управител на активи от името на своите клиенти.

Тласъкът за решението най-вероятно е интересът на инстуционалните инвеститори

BNY има много такива като клиенти. Това разбира се не е първата голяма финансова организация, която решава да признае дигиталните активи. Fidelity Investments е в тази игра от доста време. Все пак обаче това е първата националната банка за попечителство, която се ангажира с въвеждането на управление на криптовалута за своите клиенти, предават от CoinTelegraph.

Това ще стане реалност до края на настоящата година

Роман Регелман, изпълнителен директор за дигиталните бизнеси и управлението на активи на банката, обяснява пред Wall Street Journal, че дигиталните активи стават част от мейнстрийма.

Ще се използва платформа, чийто прототип вече е готов. Чрез нея ще могат да се управляват и традиционни активи като акции и облигации.

Не се налага ограничение за това с какви криптовалути ще се работи. Създаден е екип от високопоставени служители, който да наблюдава интеграцията на криптовалутите във всички бизнеси на Mellon.

Макар BNY Mellon да продължава напред с плановете си, Регелман очаква, че пълното включване на цифровите активи в традиционната банкова инфраструктура ще отнеме още три до пет години.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари