Boeing и дъщерното им дружество HorizonX продължават да инвестират сериозни средства в автономни технологии с подпомагането на усилията на Near Earth Autonomy, компания, разработваща технологии за надеждни автономни полети. Реалната стойност на инвестицията не се разкрива.

Washington Post предава, че Near Earth Autonomy е компания, отделила се от института по роботика на Университета „Карнеги Мелън“, като е създател на софтуер и сензорна технология за триизмерно трасиране и изследване, планиране на движението, оценка на зоната за кацане и др. Компанията е създател и на самонаправляващи се дронове за проследяване, които могат да навигират в подземни условия и търси начин за използване на автономни самолети без нуждата от GPS за навигация.

Очаква се конкретните цели на партньорската сделка между Boeing и Near Earth Autonomy да са свързани с решения за градска мобилност. През април, Boeing и JetBlue инвестираха неназована сума в компанията Zunum Aero, работеща по електрически самолети за къси разстояния. По-рано този месец пък, компанията анонсира плановете си да придобие Manassas за напредъка на проучванията в автономни електрически полети на дълги разстояния.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари