Boeing откри нови грешки в софтуера на самолета 737 MAX

11
1012

Специалистите на корпорацията Boeing откриха нови грешки при подробната проверка на софтуера за бордовите компютри на печално известните самолети 737 MAX. Тази информация бе съобщена от ABCnews и Reuters. За оправянето на откритите бъгове са необходими няколко седмици. Ето защо самолетите Boeing 737 MAX няма да бъдат допуснати до полети минимум до лятото на тази година.

Представителите на Boeing съобщиха, че по време на техническата проверка на работата на обновения софтуер на Boeing 737 MAX е фиксирано, че системите на двата бордови компютъра некоректно взаимодействат една с друга. При стартирането на всички системи на самолета двата компютъра трябва да могат да обменят помежду си всички данни, включително и данните от мониторинга. Именно в началната процедура на работата на двете компютърни системи са открити грешки. В предишната версия на софтуера двата бордови компютъра на самолета Boeing 737 MAX не работят едновременно – единият от тях се стартира преди всеки полет, като вторият остава изключен. Новият софтуер променя този модел на работа и сега двата компютъра трябва да работят едновременно и в случай на възникване на извънредна ситуация става възможно моменталното превключване към резервната компютърна система.

Boeing официално информира представителите на федералното авиационно управление на САЩ за възникналите проблеми и за необходимостта от допълнителна работа върху софтуера за бордовите компютри на самолетите Boeing 737 MAX.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари