Ракетите на SpaceX са недостатъчно големи, за да удовлетворят NASA“ – заяви главният конкурент за правителствените поръчки Boeing. Според Boeing, Агенцията има нужда от по-дълги и по-мощни ракети за усвояването на дълбокия космос.

Ерик Бъргър от популярния уебсайт Ars Technica каза: „Неотдавна Boeing представи своя нов уебсайт Watch US Fly, в който рекламира аерокосмическата индустрия и се хвали със всичко подред. От китайските тарифи до посетения от Доналд Тръмп отдел на компанията в Сент Луис. Един от най-интересните раздели на сайта е посветен на ракетата Space Launch System (SLS) и там се казва, че бустерът на SpaceX Falcon Heavy е прекалено малък за нуждите на NASA„.

Специалистът отбеляза, че към днешен ден NASA няма нищо толкова голямо, че да е необходима ракета с подобни размери. Освен това, SLS на Boeing в сегашния си вид няма да бъде най-мощната ракета. И още, за нейното довършване ще са необходими милиарди долари и още десет години работа.

Ars Technica задава въпроса, дали Boeing не се опитва да компенсира нещо? В официалния сайт на компанията се изреждат цели пет причини, защо SLS е най-добрата ракета. Тя е „най-мощната, най-голямата в света, гъвкава, направена в САЩ и е направена компетентно“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари