Чикаго е избрал Boring Company на Илон Мъск за изграждане на подземна транзитна система на стойност 1 милиард долара, която ще пренася хората от централната част на квартала Loop до международното летище О’Хеър при скорост от 240 километра в час, съобщи милиардерът и кметът Рам Емануел в четвъртък.

Системата ще премине 20-те километра от центъра до О’Хеър, едно от най-натоварените летища в света, за 12 минути. Това е по-малко време, отколкото е необходимо, за да се мине през проверката за сигурност на летищата, каза Емануел на пресконференция в недовършената подземна метростанция, която ще бъде използвана от системата. Пътуването в момента отнема 30 до 45 минути.

Хората ще пътуват без прекъсване между Loop и О’Хеър в превозни средства за 16 пътници, наречени „кънки“, които ще напускат станцията на всеки 30 секунди, съобщи Boring Company.

Очаква се проектът да струва около 1 милиард долара, според двама източника, запознати с плановете. Емануел заяви, че той ще бъде финансиран от компанията без субсидии на данъкоплатците и добави, че във връзка с планираната експанзия от 8.5 милиарда долара на О’Хеър ще доведе до икономически растеж в Чикаго.

Първите копки за проекта, в очакване на регулаторни и екологични одобрения, могат да започнат до три-четири месеца, каза Мъск, който също основа и ръководи луксозния производител на електрически автомобили Tesla и производителя на ракети SpaceX. Отсечката може да заработи от 18 до 24 месеца след това.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
АлексМъски бойновият девиз на Мъск Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
новият девиз на Мъск
новият девиз на Мъск

„Имайте ми вяра и ми давайте парите си. Никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая!“ 🙂

Мъски бой
Мъски бой

Пак не си разбрал амиго, инвестицията е изцяло негова, лична, общината само му дава разрешение да създаде лууп което автора напълно погрешно е превел като име на дестинация, не, това е названието на този тип тунелна транспортна система съставена от много малки тунели и капсули движещи се в тях с 240 км.изцяло проект и разработка на the booring company със собствено финансиране …

Алекс
Алекс

За последното по-скоро е „аз давам каквото обещавам.“, нали така му се смееха когато обеща спадовите компенсаторни батерии в Австралия. До колкото разбрах след това 25 държави са поръчали същите съоръжения и скоро сума ТЕЦ-ове заминават в небитието.