Поредно признание за IOTA и тяхната екосистема.

Немският технологичен гигант BOSCH ще внася данните извличани от IoT устройствата си, които управлява към платформата на IOTA Data Marketplace.

IOTA Data Marketplace представлява децентрализиран пазар на данни, в който участниците могат да купуват или предоставят достъп до активни информационни потоци посредством системата на MAM (Masked Authenticated Messaging), комуникационен протокол, позволяващ P2P обмен на данни по защитен метод чрез криптиран канал.

Новото устройство на германската компания, Bosch XDK (Cross Domain Development Kit) бива описвано представлява програмируемо сензорно устройство и IoT платформа за прототипизиране, което може да служи също така и като сензорна точка.

BOSCH отбелязват, че досега не е съществувало решение с открит код, което свободно да свързва BOSCH XDK с мрежата на IOTA, Tangle, но вече има такова. Tangle е името на архитектурата на IOTA протокола. За разлика от класическия блокчейн обаче, той не използва блокове или копаене, а е изграден на основата на DAG (directed acyclic graph), топологично подредена система, при който различен по тип трансакции могат да бъдат осъществявани в различни вериги в мрежата едновременно.

BOSCHне са единствената голяма компания, която се възползва от предимствата на Tangle. Това лято, Fujitsu представиха работеща концепция за проследяване на продуктовите процеси и етапи за производството, базиращо се на IOTA.

Отново това лято, през юли, Volkswagen демонстрира също работеща концепция, съчетаваща Tangle с автономните превозни средства, която позволява на немската компания да доставя софтуерни обновления по въздуха отново чрез Tangle.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари