Bosch създаде система за управление на автомобилите с естествен човешки глас

0
113

Един от проблемите на сега съществуващите системи за гласово управление на автомобилите, като например системата SYNC на Ford е това, че се налага съвсем точното запомняне на командите.

Дори и при най-малко отклонение на произнесената фраза от зададения шаблон, системата просто не приема въпросната команда. Новата система на Bosch е създадена за да реши този проблем и дава възможност за подаване на команди с естествен човешки глас.

Към днешен ден новата компютърна система автоматично разпознава акцентите и диалектите на 30 различни езика без да се налагат каквито и да са промени в настройките. Системата в реално време разпознава различните езици, като в базата данни са заложени 44 женски и 8 мъжки гласове, с които системата може да отговаря.

По подразбиране автомобилната система отговаря на името Кейси, но водачът може във всеки един момент да промени името на произволно друго.

Новата система на Bosch може да работи в офлайн режим, без връзка с интернет или други информационни системи. В този случай, командите изискващи връзка с външния свят се отлагат, докато не се възстанови интернет връзката.

Bosch ще представи по-детайлна информация по време на голямото изложение CES 2018.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за