Box ще позволи на клиентите си управлението на крипто ключовете

1
45


Доставчикът на облачни услуги Box финализира процеса по силата, на който услугата ще започне да предоставя ексклузивен контрол над потребителите над техните крипто ключове, запазвайки безпроблемното използване на услугата, предоставяйки на потребителите пълен контрол над това кой има достъп до данните им.

Наречено Box Enterprise Key Management – EKM, решението се възползва от хардуерния модул за хардуерна защита Gemalto SafeNet Hardware Security Modules (HSM) – технология позволяваща управлението на ключовете и тяхното криптиране, доставяна от Amazon Web Services.

Потребителите на Box ще получат пълен контрол над криптиращите данните им ключове, както и криптографските операции, предоставяни от HSM, като нито Box, нито AWS ще имат достъп до тези ключове.

Освен това HSM ще може да бъдат добавян към дейта центровете, използвани от потребителите като резервна възможност, към които Box ще се свързва по сигурен начин. Всичките транзакции ще бъдат регистрирани в записи, изпращани директно към потребителите, съобщи Арън Леви на страницата на блога на компанията.

Компанията работи по настоящото решение в последните три години, което ще предостави също така на компании, като финансови институции например, които работят, съобразявайки се със строги държавни регулации, за да може да мигрират от криптиране на съхраняваните данни от физически в облачни среди.

Box EKM е понастоящем в бета стадий на тестване и ще е достъпен в пълен вариант от следващата година. Засега не се съобщава цената, на която клиентите на компанията ще се възползват от EKM.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари