Учените от университета Витватерсранд (University of the Witwatersrand) в Йоханесбург проведоха нов експеримент за включване на човешки мозък директно към Глобалната мрежа.

Учените заявиха, че съединяването на човешкия мозък директно с интернет е извършено за пръв път в историята. Проектът се нарича Brainternet и натрупаните данни по време на неговото провеждане ще бъдат използвани за създаването на интерфейси от ново поколение.

Специалистите са използвали специалния осцилограф Emotiv, който регистрира сигналите, генерирани от човешкия мозък. Тези сигнали се предават към евтин бюджетен компютър, базиран на Raspberry Pi, който в реално време ги преобразува в данни, стриймвани към отворен за всички уеб-сайт, и в който всеки желаещ може да наблюдава резултатите от експеримента.

Ръководителят на проекта Адам Пантанович (Adam Pantanowitz) отбеляза, че това е нова граница в разработването на нови системи за взаимодействие между компютъра и човешкия мозък. „И до днешен ден ние не знаем с подробности, по какъв начин човешкият мозък обработва информацията. Brainternet ще улесни разбирането на начина на работа на човешкия мозък, като непрекъснато ще извършва мониторинг на неговата активност, предоставяйки на учените интерактивен метод за достъп към натрупаната по този начин информация„.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
КольоLALALALALAAzhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

По-абсурдно име не можаха ли да измислят ?

LALALALALA
LALALALALA

Enaugh Internet for today.

Кольо
Кольо

Само да попитам: Безмозъчните американци, как точно ще ги включват към тази услуга?