Обновление: Работи в официалната версия на браузъра.

Оригинал:

Създателите на набиращият популярност браузър Brave, Brave Software, разкриха нова услуга за провеждането на поверителни и неограничени видеоразговори в браузъра. Brave Together, както е името на услугата е в тестов период. Тя се базира на защитената услуга за провеждане на видевръзка с открит код Jitsi и е достъпна в Nightly версията на браузъра.

Софтуерът за осъществяване на видеоразговори и конферентни връзки стана особено популярен във времето на пандемия, повсеместни локдауни и работа от вкъщи. Zoom е приложението, което определено се отличава по популярност сред останалите, но скорошни подозрения за нерегламентирани връзки на компанията с китайската власт и софтуерни слабости в защитата, провокираха европейски и американски официални представители да погледнат с недобро око на услугата. Facebook и техния Workplace продължават да набират все повече потребители, а Microsoft отчитат големи успехи за Teams. Не на последно място е и Teems на Google, които наскоро анонсираха интеграция на услугата с електронната поща на Gmail.

„Нашата Nightly версия за Северна Америка вече включва Brave Together, защитена и неограничена услуга за провеждането на видеоразговори, базираща се на открития Jitsi. Кликнете на уиджета и започнете да се свързвате с приятели и колеги“, пишат от Brave в Twitter.

Не е ясно дали и кога услугата ще се появи в официалната версия на браузъра, както и дали ще е достъпна навсякъде по света. От индийския Techdows обаче пишат, че са успели да използват услугата, независимо, че от компанията подчертават достъпността ѝ само за Северна Америка. Ако решите да я изпробвате и работи при вас, тук в България, може да драснете някой ред за това в коментарната ни секция.

За да започнете да използвате услугата, свалете Nightly версията на Brave, след което посетете https://together.brave.com/ и натиснете Start video call, копирайте и споделете появилата се връзка с вашите приятели.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари