Анонсиран преди три години, като програма, която се грижи за защитата и поверителността на потребителите си, Brave навлезе в браузърното пространство, подкрепен от името на Брендън Айк, създател на JavaScript и бивш шеф на Mozilla. Основното предложение, с което Brave се надяваше да се вмести в консервативното браузърно пространство беше обещанието да позволи на потребителите си да получават заплащане в крипто за гледане на реклама – новаторска идея разчупва традиционните модели тук.

Миналата седмица обаче, на създателите на Brave им се наложи да се извиняват, заради практика, която не са анонсирали, че е стандартно положение.

Изглежда, че не само вие може да печелите от използването на Brave, но и Brave се опитва да печели. Потребител на Twitter с псевдонима cryptonator1337 открил, че браузърът използва реферална програма, чрез която се опитва да припечелва от използващите програмата. cryptonator1337 открил, че това се случва с няколко от известните сайтове за криптотърговия, като Binance, Trezor, Coinbase и Ledger, предава Techradar. Когато потребител се опита да набере адресите на някой от тези сайтове в адресната лента на браузъра, пред него се появява предложение за автоматично довършване, само че към адреса на сайта се чете ясно и референтния номер, който разпознава източника на посещението. Ако посетилият направи транзакция в сайта, Brave получава съответното възнаграждение.

Явно това разкритие е събудило някаква реакция, като новината обиколи водещите технологични сайтове в Мрежата. В отговор на това, на сцената се появи изпълнителния директор на Brave Брендън Айк, който определи включването на референтния номер в предложението за автоматично довършване, като грешка. Освен това, включването в рефералната програма на Brave ще е само пожелателно като опция за участие в следващата версия на браузъра.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари