fbpx
12.8 C
София

Brave се отказа от Google и започна да използва собствена интернет търсачка

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Потребителите на Brave вече могат да използват алтернативната търсачка Brave Search, вградена в самия браузър. Търсачката на Brave използва свой собствен независим индекс и не следи потребителите, не записва техните заявки и кликвания. Brave Search заменя стандартната търсачка на Google за новите потребители на Brave засега само на територията на САЩ, Канада и Великобритания. Търсачката на Brave заменя Qwant във Франция и DuckDuckGo в Германия. В другите държави търсачката Brave Search ще бъде добавяна постепенно през следващите няколко месеца.

За всички, които сега използват браузъра Brave, се запазват досегашните настройки по подразбиране и те трябва самостоятелно да изберат новата търсачка. Търсачката Brave Search може да бъде избирана да се използва по подразбиране и в  другите популярни браузъри.

Обновяването до Brave 1.31, както и приложенията Brave за Android (версия 1.31) и за iOS (версия 1.32) автоматично предлагат търсачката на Brave да се използва по подразбиране. Разбира се, от това предложение всеки може да се откаже.

Засега Brave Search не показва реклами, но безплатната версия на браузъра съвсем скоро ще бъде монетизирана с помощта на рекламния енджин Brave Ads. По-късно ще бъде предложен и абонамент за използването на Brave Search без реклами.

Да напомним, че браузърът Brave предлага и защитна стена, новини и нелош VPN.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини