British Airways призна за по-сериозни последици от хакерската атака

0
486
Британският превозвач British Airways призна, че щетите от хакерската атака срещу компанията от 6-и септември са по-сериозни от първоначалните прогнози. Днес компанията официално обяви, че жертвите на хакерското нашествие са повече от очакваното.

След повече от месец на разследване и работа с органите на властта сериозността на щетите още се установява. По данни на компанията виртуалните престъпници са имали достъп до системите на превозвача в периода 21-и август – 5-и септември.

Потенциално пострадалите потребители вече са уведомени. Смята се, че хакерите са се добрали до имената, адресите, електронните пощи, номерата, датите на изтичане и CVV на част от клиентите на British Airways. Уточнява се, че ИТ престъпниците са извлекли информация за 77 000 дебитни карти с CVV и на още 108 000 без CVV.

От превозвача веднага предупредиха клиентите да се свържат и със своите банки. Компанията уточни и че ще поеме всички евентуални загуби по личните сметки на потребителите, ако хакерите са се възползвали.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за