fbpx
9.8 C
София

British Airways ще позволят използването на мобилни джаджи по време на излитане и кацане

Най-четени

Авиокомпанията British Airways ще позволи на пътниците си да използват мобилни джаджи по време на излитане и кацане при условие, че са в режим „безопасност на полета“. Така британската компания ще стане първият въздушен превозвач в Европа, който ще сложи край на дългогодишната забрана върху ползването на електронни устройства в началото и края на полета.

Припомняме, че в САЩ няколко авиокомпании вече също отмениха тази забрана.

Използването на телефони, електронни четци и други джаджи на борда на самолетите на British Airways е станало със съгласието на британската Агенция по гражданска авиация. Премахването на забраната ще предостави средно 30 допълнителни минути „гледане на съдържание“ на пътник, твърдят от авиокомпанията. При условие, че с един по-дълъг полет обикновено се превозват около 300 души, то това означава около 150 часа допълнително гледане на съдържание, четене или работене.

British Airways винаги са се адаптирали бързо към нуждите на пътниците. Те бяха първата европейска компания, която позволи на пасажерите да включват електронните си джаджи след излитане на самолета.

Не всички, обаче, приветстват хода им. Според съветник в британския парламент, узаконяването на използването на джаджи по време на излитане и кацане (което така или иначе се случва и в самолети, където забраната все още важи) носи потенциален риск, тъй като точно това са моментите, когато възможността за инцидент е най-голяма. Съветникът твърди, че точно в този момент липсата на концентрация на пътниците би могла да им изиграе доста лоша шега.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини