Компанията Broadcom, известна като водещия доставчик на полупроводникови прибори, обяви за сключена сделка с компанията CA Technologies – един от водещите доставчици на софтуерни продукти и технологии.

Според условията на тази сделка, Broadcom закупува CA Technologies за $18,9 милиарда. Ръководството на Broadcom заяви, че с това поглъщане се създава една от водещите световни технологични компании.

Сумата $18,9 милиарда съответства на $44,5 цена на една акция. Това е с около 20% повече от цената на една обикновена акция към след приключването на търговете на 11 юли 2018 година. Или с 23% по-висока от средната цена на акциите на CA Technologies за последните 30 дни.

Broadcom възнамерява да финансира покупката чрез налични средства и с нов кредит от $18 милиарда. Ръководството на компанията счита, че Broadcom ще запази високия си инвестиционен рейтинг.

Затварянето на сделката се очаква да се осъществи през четвъртото тримесечие на тази година. Но преди това предстои да бъде получено разрешение от акционерите, както и разрешения от страна на антимонополните органи на САЩ, ЕС и Япония.

Преди това Broadcom възнамеряваше да закупи друга голяма американска компания – Qualcomm. Сделката за $117 милиарда бе блокирана от Доналд Тръмп, който я счете за опасна за САЩ. Тогава седалището на Broadcom бе в Сингапур. Но компанията се премести в Сан Хосе и смяната на юрисдикцията дава възможност за нови крупни сделки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за