Broadcom инвестира в разарботка на 5G стандарта

0
3
Една от най-големите корпорации в Америка Broadcom Corporation, която заема лидерска позиция в световната класация по продажби на полупроводници и производство на интегрални схеми за комуникационно оборудване, е инвестирала средства в закупуването на израелската компания MagmaCom. Тези данни бяха разпространени от израелските медии.

Старт-ъпът, основан през 2012 година от израелците Амиръм Елиазъм и Ани Коен, се занимава с технологичното разработване на новия стандарт за комуникация 5G. Дружеството има 20 служители и по време на работата е усвоило 8 милиона долара инвестиции.

От компанията не са обявили сума на договора, но е факт, че продажбата е потвърдена. Специалистите от телекомуникационния пазар са оценили тази сделка на 60 милиона долара.

MagmaCom патентова изработената от тях технология за връзка WAM, благодарение на която е възможно значително да се увеличи скоростта на интернета. Тази технология може да се използва за сателитни, мобилни комуникации, Wi-Fi, кабелно телевизионно предаване, DSL-модеми.

Собственикът Broadcom corporation, имащ 8200 служители, през последните години се превърна в компания със сингапурски капитал.

По информация на изданието „Глобс“, през 2016 г. са вложени 1,7 милиарда долара в придобиване на 15 израелски старт-ъпа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за