fbpx
16.2 C
София

Broadcom и VMware удължават срока за сключване на сделката за 61 млрд. долара

Най-четени

Broadcom и VMware се споразумяха да удължат с 90 дни крайния срок за одобрение на сливането – сделка, която е на стойност 61 млрд. долара. Поглъщането на VMware от Broadcom, съгласно новите условия, трябва да бъде завършено в рамките на 12 месеца от обявяването, т.е. до 26 май 2023 година.

Първоначално беше планирано сделката да приключи до 26 февруари 2023 г., но споразумението между компаниите позволява три удължавания с по три месеца по искане на една от страните. Говорител на Broadcom заяви, че компанията продължава да работи с регулаторните органи и в действителност очаква да приключи сделката до 30 октомври 2023 г. – забавянето вероятно е свързано с получаването на разрешения за поглъщане от антитръстовите органи на САЩ, Обединеното кралство и ЕС.

Малко след обявяването на сливането клиентите на VMware изразиха загриженост за възможните му отрицателни последици. През 2018 г. Broadcom придоби CA Technologies, а през 2019 г. – Symantec. Оттогава насам новият собственик повиши цените, намали поддръжката на продуктите и намали инвестициите в иновации, припомня старши анализаторът на Forrester Трейси У. Сега Broadcom и VMware се опитват да убедят клиентите, че това няма да се повтори.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини