През месец ноември миналата година се появи информация, че Broadcom възнамерява да закупи Qualcomm за $100 милиарда. Ако тогава бордът на директорите на Qualcomm бе одобрил предложението, сделката би била най-голямата в индустрията.

Но тогава нищо не се получи понеже ръководството на Qualcomm не одобри идеята и отказа да да продава компанията толкова евтино. Но Broadcom очевидно не се предава и сега предлага още по-голяма сума.

Към днешен ден Qualcomm бе оценена на $120 милиарда или $82 за една акция. Broadcom счита че сделката може да се осъществи в рамките на 1 година от споразумяването на двете страни. Преди Qualcomm да премине под крилото на Broadcom, сделката трябва да премине през всички регулаторни инстанции, които да разгледат възможните последствия от тази крупна сделка. Тук Broadcom прави сериозна отстъпка и предлага на Qualcomm 4-5% компенсация от цената в случай на отказ от регулаторните органи. Процентът е много по-голям от традиционните компенсации от подобен род.

Интересът на Broadcom е съвсем очевиден: Qualcomm е на само най-големият производител на мобилни процесори, но и един от лидерите на мрежовите решения, активно разработваща 5G технологиите. Сливането на Qualcomm и Broadcom ще позволи по-бързото излизане на пазара на масови 5G чипове.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари