fbpx
-0.2 C
София

Broadcom ще представят следващия WiFi стандарт

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Broadcom съобщиха, че на Consumer Electronics Show ще представят следващото поколение технология за безжични мрежи – 802.11ac. Стандартът за безжични мрежи обещава скорост до 1.3Gbps, която трябва да направи 802.11ac около три пъти по-бърз от 802.11n. Той също ще бъде около шест пъти по-пестелив откъм енергия, което е идеално за мобилните устройства.

802.11ac обещава и по-голям обхват от предшествениците си. Но подобно на старите технологии, върховите скорости могат да бъдат достигнати само на под 10 метра от предавателя. Все пак, на теория скоростите на 802.11n са достижими на 60 метра далечина. Ясно е, че това ще направи безжичните мрежи по-приложими в по-големите пространства.

Увеличената скорост позволява на устройствата да прехвърлят големи количества данни за по-малко време, което запазва живота на батерията. В повечето мобилни устройства WiFi свързаността е една от основните причини за късия живот на батерията. С отстраняването на нуждата за дълга свързаност за прехвърляне на данни, животът на батерията на тези устройства ще се увеличи, заявиха от Broadcom.

Първоначално, компанията ще пусне четири чипа: BCM4360, BCM4352, BCM43526, и BCM43516. Тестови варианти на тези чипове вече са изпратени на производителите и Broadcom плануват да демонстрират възможностите на 802.11ac по време на CES.

Няколко компании, сред които и Asus, D-Link, Huawei и LG съобщиха за плановете си за интегриране на тази технология в продуктите си. Но няма информация, кога устройства с новата технология ще бъдат достъпни за потребителския пазар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини