BT и Talk Talk загубиха обжалване срещу закон за контрол над потребителите

0
35

Британските доставчици на интернет BT и Talk Talk не успяха да се преборят със закон, който според тях противоречи на правилата, определени от ЕС. Доставчиците на интернет обжалваха въвеждането на Digital Economy Act, който има за цел да попречи на злоупотребите с интелектуална собственост в световната мрежа, съобщи BBC.

Законът ще принуди телекомите да пращат предупредителни писма до клиентите, за които има подозрения, че теглят и качват пиратска продукция. Предвидени са и процедури за спиране на достъпа до интернет на системните нарушители.

Представители на музикалната и звукозаписната индустрия във Великобритания твърдят, че пиратството в интернет им носи годишни загуби от 400 милиона лири. Те искат да прокарат Digital Economy Act, за да могат да преследват пиратите.

Адвокатите на интернет доставчиците обаче смятат, че предвидените процедури са прекалено сурови и ще доведат до непропорционално нарастване на разходите за обикновените потребители, тъй като предвидените от закона мерки са прекалено скъпи за внедряване.

BT и Talk Talk обмислят как да продължат борбата си срещу закона след като тяхната жалба беше отхвърлена от британския съд.

Британската Пиратска партия също е против приемането на Digital Economy Act, тъй като смята, че законът на практика ще блокира свободния достъп до световната мрежа във Великобритания. Освен това, според партията, не е доказано, че предвидените в закона мерки могат да помогнат за спирането на нелегалното споделяне на файлове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари