Burger King със смел експеримент в името на бургерите на растителна основа – меню 50/50

4
411

Burger King предлага бургери с „кюфте“ на растителна основа. Съставките са соя, пшеничен протеин, растителна мазнина, стабилизатори и естествени овкусители. Идеята е, че така могат да се намалят вредните ефекти върху здравето на хората, също върху климата и животните. Проучване сред 1500 клиенти на веригата установило, че голяма част от хората искат да намалят консумацията на месо по гореспоменатите причини.

Сега от BK са толкова уверени в бургерите, които предлагат в Швеция, че ще предложат на клиентите си меню 50/50. Поръчваш си бургер, а на случаен принцип може да получиш неговата растителна алтернатива. Трябва да познаеш дали е от истинското месо или растителната имитация. Твърди се, че вкусът и текстурата са почти неразличими.

Става въпрос за растителните версии на Whopper и Chrispy Chicken бургерите. Те носят имената Rebel Whopper и Rebel Chicken King. Ако всичко върви добре, те ще бъдат пуснати в други страни от Европа много скоро.

Идеята на новия експеримент е да накара хората да повярват, че вкусът на постните бургери е толкова близък до този на месните, че няма осезаема разлика.

Любопитните клиенти могат да сканират кутията на сандвича си, за да разберат истината. Burger King от своя страна ще събира информацията, за да проведе информационна кампания за това колко хора са познали правилно и колко са сбъркали.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

И от лайно да го направят със съответните „овкусители“ ще го до карат на вкус, но не е на хранителните вещества които се съдържат в истинското месо. Вегани, джендъри… каква още паплач да очакваме, преди SkyNet да си влезе в ролята?

Фарти
Фарти

Наши затова бухат протеини, за да покрият веществата. Мен друго ме притеснява, как растителните мазнини заемат „зелена зона“ при храните, като знаем, че една от големите беди при храните са точно те.. рапично, палмово масло.. дори палмовото от забранено тихо мълком, пак е в менюто…. А до преди 2-3 год. се водиха дебати и забрани за него..

TNT
TNT

и нека яденето на соя започне… сега !!!11!

CBR
CBR

Значи затова са намалени средните напитки с 50мл., за да избият за този проект. 🙂