fbpx
-3.9 C
София

Business Insider: към края на века заради парниковите газове хората ще станат по-глупави

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Ръстът на концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата негативно се отразява не само на климата, но и на работата на мозъка. Ако изгарянето на изкопаеми горива продължи, то в края на XXI век способността на хората към стратегическо мислене ще намалее с 50%, предупреждават учените.

Колкото повече изкопаеми горива изгаря човечеството, толкова повече парникови газове се натрупват в атмосферата. Това е и основната причина за глобалното затопляне и повишаване киселинността на океана. Но концентрацията на въглероден диоксид расте не само в околната среда, но и в помещенията, училищата и офисите. Това може да има крайно негативни последствия към нашата способност да мислим.

Business Insider съобщи, че високата концентрация на въглероден диоксид в помещенията твърде зле се отразява на работата на човешкия мозък. Проведените експерименти в училищата и офисите потвърждават, че стоенето в помещения с високо нива на СО2 осезателно намалява успеваемостта и способността за вземане на решения.

Физиологичните процеси за това явление не са изяснени докрай, но се предполага, че в подобни условия мозъкът по-зле усвоява кислорода.

Анализите на тези експерименти показаха, че ако вредните емисии продължат да растат, а концентрацията на СО2 се удвои, към края на века когнитивните способности на учениците и офисните работници ще намалеят с 50% за сложните задачи и с 25% за по-опростените.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини