18.6 C
София

Campaign Against Sex Robots иска да забрани създаването на роботи за сексуална експлоатация

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Създаването на роботи, които се използват само и единствено за сексуални цели, може да доведе до принизяването на жените и децата и такова производство трябва да бъде забранено.

Това е мотото на нова инициатива с името Campaign Against Sex Robots.

„Разработването на секс роботи и идеите за поддръжка на тяхното производство са доказателство за ужасите, които все още съществуват в света на платената любов“, се казва в изявление на официалната страница на кампанията.

Подобна връзка „е създадена на базата на субективното разбиране, че жените и децата са по-низши от мъжете и следователно това оправдава използването им като секс обекти“.

Според кампанията, секс роботите са опасни и допринасят за неравнопоставеността в обществото.

„Хуманоидните роботи стават все по-разпространени и е необходимо да се разработи етичен кодекс за развитието на тези технологии“.

Кампанията си поставя за цел да мотивира дискусия по въпросите и да накара специалистите по високи технологии да откажат да работят по проекти, свързани със създаването на такива роботи. Освен това тя търси естествено сътрудничество с инициативите срещу сексуалната експлоатация на хората и иска да издигне „нова и алтернативна позиция, която подчертава опасностите от произвеждането на секс роботи и свързаните с тях опасности“.

Кампанията се ръководи от Катлийн Ричардсън, преподавателка в университета De Montfort University в Лестър и Ерик Брилинг от University of Skövde в Швеция.

Първите роботизирани секс кукли трябва да се появят на пазара по-късно тази година, като производител е компанията True Companion, която в момента работи над модела Roxxxy.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини