fbpx
12.8 C
София

Canon представя нова социална VR платформа

Най-четени

По време на CES 2023 стана ясно, че Canon променя професионалния си път и поема към виртуалната реалност.

Canon показа първото си социално VR приложение, наречено Kokomo, на CES 2023 в Лас Вегас. То позволява комуникация лице в лице във виртуално пространство чрез видео връзка на живо с удобно оборудване. Общо взето, платформата „вдъхва живот“ на 3D разговорите в реално време.

„Това е много вълнуваща иновация за Canon, но и също нова бизнес посока“, казва Джон Лоренц, един от създателите на Kokomo, пред TechCrunch.

Запазената марка на компанията бяха хардуерните продукти. Canon обяви AMLOS по време на CES 2022, което беше иновация за работата от вкъщи. Задачата на компанията с разработването на Kokomo е да прокара иновация в живота у дома.

„Когато започнахме работа по приложението, COVID пандемията беше в разгара си и нямаше много начини, по които хората да комуникират. Основната причина да създадем платформата, беше именно да решим този проблем. Чрез Kokomo даваме възможност на хората да бъдат някъде, където не могат“, казва още Лоренц.

Потребителите се нуждаят от съвместими VR очила и смартфон

Kokomo не е сложен за използване и не изисква сложно оборудване. Всичко, от което се нуждаете, е налично в търговската мрежа – съвместими VR очила и смартфон. Потребителите могат да се регистрират в приложението и да водят видео разговор „ImmersiveCall“ с друг събеседник, който също има VR очила и профил в Kokomo.

Потребителите ще могат да комуникират помежду си с лекота, независимо къде се намират – на работа или у дома. Освен това, ще имат реалистично усещане, тъй като ще виждат пред себе си хората в реален размер.

„Когато използвате VR очила, които покриват цялото ви зрително поле, можете да постигнете силно визуално изживяване без екрани или рамки. Смартфонът ви ще заснема цялото ви тяло и така можете да водите и невербална комуникация със събеседниците си“, казва още Лоренц.

Налична е функцията “Media Player”, чрез която можете да споделяте снимки и видеоклипове във виртуално пространство. Това може да се случва и по време на разговор.

Kokomo използва няколко виртуални пространства

Как става това? Потребителите носят VR очила и насочват смартфона срещу себе си. Софтуерът Kokomo сканира лицето на потребителя с помощта на сензори за движение в очилата и камерите, като създава реалистичен 3D аватар. Според компанията, Kokomo наистина пресъздава елементите на „истинското съвместно изживяване“ и позволява на хората да бъдат заедно с приятелите и семейството си, без значение къде се намират.

Видео разговорите могат да бъдат още по-персонализирани, като участниците могат да карат сърф докато говорят или да пият чай в хижа в планината.

Kokomo ще има други функции като например гледане на филми. Очилата Kokomo ще бъдат пуснати официално през следващия месец, обяви Canon. Компанията планира да добави нови дестинации и функции в приложението съвсем скоро.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини